Tarım Ve Hayvancılık Faaliyetinde Bulunanlar İçin ‘‘Sokağa Çıkma Yasağı’’ Hakkında Bilgilendirme.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Genelge ile 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır.

Genelge doğrultusunda alınan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile ilçemizde tarımsal faaliyetlerde bulunan üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları, tarımsal üretime devam edebilmeleri amacıyla belirtilen tarihler aralığında aşağıdaki belgelere sahip üreticilerimiz tarımsal faaliyetlerine kısıtlama olmaksızın devam edebileceklerdir.

• Ziraat odasından çiftçi belgesi
• Bitkisel üretimde Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi (ÇKS),
• Hayvansal üretimde İşletme Kayıt Belgesi,
• Arıcılık faaliyetleri için Arıcılık Kayıt Sistemi belgesi (AKS),
Yoğunluk yaşanmaması adına ilgili belgelere üreticilerimiz e-devlet üzerinden de ulaşabileceklerdir.